【炒散師奶雜紀】之七 代理公司騎呢獎金 孤寒又麻煩

故仔:蔡師奶

做師奶,老公賺果份又唔夠洗,個細路又細要照顧,又唔係讀好多書,咁即係時間唔穩定,但又等錢洗,咁會搵到啲咩工呢?就梗係唔荒係薪高糧準福利好啦!所以,炒散,就係我地嘅選擇,亦可以話,唔係一種選擇。炒散真係見盡人生百態,等我蔡師奶係到教精大家,無咁易俾人搵笨!

遲啲農曆新年檔期,肯定超多曲奇餅檔啦。話說我有個姐妹以前幫藍罐賣餅,公司話,如果賣到$500,就有$20獎金。但係,你點證明你賣左$500?

個方法係超級蠢!

竟然係要個客去收銀到俾完錢,然後好好心地咁拎番張單俾你!!

其實,每個promoter拎左幾多罐餅推銷,有紀錄架嘛;再唔係公司問超市拎啲單望咪知,點解要啲客番轉頭拎番俾個promoter?邊個客咁神心買完野仲特登行番轉頭益我地呀非親非故!仲要新年忙到頭頭轉啦,仲邊有時間影返啲單, 仲要加重我地既工作量,正一嘥氣!

咁的獎金,係咪真心想俾呀你話!

 

(如大家都知道其他公司都有呢啲騎呢既計糧計獎金方法,可找[推廣員及零散工工會]:27904848 或whatsapp 55421515)  

廣告

About 草 媒

草根媒體 grassmedia09@gmail.com

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com 標誌

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 /  變更 )

Google+ photo

您的留言將使用 Google+ 帳號。 登出 /  變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 /  變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 /  變更 )

w

連結到 %s

%d 位部落客按了讚: