【冬季流感高峰期】 120「做爆、不如鬧爆」集會

轉自:香港護士協會 (AHKNS)

上年Winter Surge 同事做到爆哂肝,政府撥款5億救火,醫管局都只係用咗一半(2.5億)。而今年公立醫院既情況依然咁惡劣! 局長就話多謝同事假日都「捱義氣」返工,唔少同事火都滾埋表示「政府無義氣! 護士捱義氣! 病人就斷氣!」。

護協呼籲各位同事,與其只係「捱義氣」做到爆,不如係1月20日企出黎,話俾政府知前綫護士既工作苦況,鬧爆政府! 要求政府同醫管局加資源、加人手,將上年未用嘅2.5億全數用於前綫身上!

護協亦呼籲各方友好於當日出席集會,一齊鬧爆!

活動詳情﹕
日期: 1月20日(星期日)
時間: 上午10時30分
地點: 香港政府總部入口 (添美道)

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com 標誌

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 /  變更 )

Google photo

您的留言將使用 Google 帳號。 登出 /  變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 /  變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 /  變更 )

連結到 %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.