【聯署】保留官塘社區文化 簽發工匠牌予裕民坊工匠

轉自:活在觀塘 FACEBOOK

【請聯署支持工匠】裕民坊重建,曲終人未散!除了有約10户店鋪留守,5位街頭工匠還沒獲發工匠牌。🛠👠👢

聯署見此︰https://goo.gl/forms/OfLCVXlY6hKRYmeD3

工匠離開裕民坊迫在眉睫,食環署卻遲遲未發放「固定攤位(工匠)小販牌照」😠 令佢哋無法安全遷去其他地點繼續經營生意。

📌觀塘區議會將於3月21日(星期四)下午,商討工匠牌事宜,是補鞋匠福嫂和黎伯﹑鐘錶匠駱生﹑佘生﹑魏生,爭取工匠牌重要嘅一步。

眼看佢哋連生計都保唔到,你係咪願意為佢哋做多一步?

1. 到工匠的裕民坊檔位或網上聯署📝支持觀塘重建區的工匠獲發「固定攤位(工匠)小販牌照」。工匠會將聯署名單交俾區議會;

2. In box聯絡我哋,3月21日(四)下午2時半一齊黎觀塘區議會為工匠打氣。我哋只係義工,冇政黨冇組織冇動員,群眾就是大家💪🏻💪🏻💪🏻

3. 仲有就係廣傳呢個post, 話俾大家知,裕民坊重建,仲未落幕!

About 草 媒

草根媒體 grassmedia09@gmail.com

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com 標誌

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 /  變更 )

Google photo

您的留言將使用 Google 帳號。 登出 /  變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 /  變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 /  變更 )

連結到 %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d 位部落客按了讚: