座談會|印尼移工網絡與香港在地組織的協作:建立社群、培育人民力量及文化創造

0414

由於種族、語言等等嘅隔閡🤐印尼移工群體同移工運動係香港始終唔可以得到應有嘅重視,只有重新連接不同群體,共同對抗壓迫,先係終結剝削制度嘅唯一方法💪

本次座談會邀請咗為在港移民工人提供保障及協助嘅幾組嘉賓進行分享,佢哋分別係印尼移工網絡發言人SRINGATIN、學聯社會運動資源中心自治八樓嘅移工共行委員會嘉賓以及家·傭同行主席李恩珠👏透過幾位嘅經驗分享以及對印尼移工嘅介紹,觀眾可以更加了解我哋平時成日喺街頭遇見而又互不相識嘅移民工人,從而走近佢哋嘅生活同文化,學會留意同聆聽佢哋嘅聲音🎤

座談會:印尼移工網絡與香港在地組織的協作:建立社群、培育人民力量及文化創造
日期:4月14日(週日)14:00-15:15
場地:社區文化發展中心(CCCD)
票價:免費
報名鏈接:https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSek7GLBvwG0Ev-g3pxPRi3b91wtk-CfKWx9A-aWnUcd-yr-6g/viewform

主辦:靠邊站 Along the Edge

靠邊站 Along the Edge

靠邊站 Along the Edge

靠邊站 Along the Edge

靠邊站 Along the Edge

 

About 草 媒

草根媒體 grassmedia09@gmail.com

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com 標誌

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 /  變更 )

Google photo

您的留言將使用 Google 帳號。 登出 /  變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 /  變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 /  變更 )

連結到 %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d 位部落客按了讚: