屯門工潮腦細宏建 跪低

轉自:職工盟(HKCTU)

▌哩個post就係俾啲無良腦細睇嘅 ▌

嗱嗱嗱﹗今朝腦細就好招積、好串,話無錢出糧乜乜乜……我哋工友靜坐嘅時候,又話「讓開先有得傾」喎,仲有呀﹗仲有呀﹗入到去調解會,仲指我哋職工盟同事話要個組織幹事打橫出返去喎﹗(小編表示真係巧驚驚呀﹗)

Well……呀腦細,你拖人地糧,最後咪又係要出糧﹗法例嚟㗎﹗

我哋18個紥鐵師傅,涉及36萬未俾足嘅糧同OT,已經收到錢喇﹗啲腦細巴之閉咁咪又係要出糧﹗人在做天在看呀﹗腦細﹗請得伙記就要出糧,天經地義嘅,OK?!

#下次醒醒定定出返足糧喇

About 草 媒

草根媒體 grassmedia09@gmail.com

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com 標誌

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 /  變更 )

Google photo

您的留言將使用 Google 帳號。 登出 /  變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 /  變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 /  變更 )

連結到 %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d 位部落客按了讚: