【工會戰線 抗爭之路--全港街站】

轉自:職工盟

五一遊行上訴被駁回,但係路唔止得一條,我哋辦唔到遊行,但係會繼續宣揚 #工會戰線!

五一當日,我哋已經聯絡咗多個工會同區議員,在全港各區設超過50個街站(持續增加中)。

街站除咗宣揚 #工會戰線 之外,有部分會派發防疫物資、回答防疫情況下的勞工法例問題。

一如我哋申請遊行嘅原則,每個街站都會維持 #四人一組#保持社交距離。而街站活動亦都無違反任何法例,政府同黑警唔應該干擾任何工會同區議員嘅活動。

街站地點詳情:https://bit.ly/3bMfDVq

#工會戰線 #抗爭之路 #五大訴求 #缺一不可
#無險可守 #只有抗爭 #各路戰線 #兄弟爬山

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com 標誌

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 /  變更 )

Google photo

您的留言將使用 Google 帳號。 登出 /  變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 /  變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 /  變更 )

連結到 %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.