影片|保安職工對施政報告的睇法

編按:
原定今日(10月14日)公佈施政報告,林鄭竟以將到深圳出席深圳特區建立40年慶祝大會,話要押後公佈,仲一押後就會去到起碼十一月底前…….

試想像一個學生都冇可能無啦啦延遲個半月交功課;打工仔女如果唔準時完成工作仲要拖成個半月,份工都基本上凍過水啦….

民間街坊反而好勤力積極啊!今次聽下保安秋叔的評論啦!

轉自:PolicyTube 政視

政府即將發表2020年的施政報告,取消強積金對沖為其中一個受關注的議題,保安職工點睇呢?



===========================
[草根.行動.媒體]

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com 標誌

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 /  變更 )

Google photo

您的留言將使用 Google 帳號。 登出 /  變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 /  變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 /  變更 )

連結到 %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.