【女工會x照顧者月系列:第二激!!】【聽聽照顧者的故事】

轉自:香港婦女勞工協會 Hong Kong Women Workers’ Association

-照顧者對好多人嚟講,總係感覺熟悉但又唔太理解,所以趁十月照顧者月,我哋想講4個照顧者嘅故事比大家聽,一齊聽聽照顧者的故事……

-四位好有心機嘅實習同學為我哋四位照顧者記錄低佢哋小小的生命故事,故事就好似一扇窗,打開佢哋嘅生活面貌比大家了解照顧者嘅處境。

-同學仔與照顧者嘅訪談好似一個對話,被照顧者x照顧者;年輕女生x嘗過婚姻又生兒肓女嘅婦女;女兒x母親;都係好有趣嘅碰撞~

-由聽日開始一連四日,女工會都會每一日都揭開一個照顧者嘅窗比大家,聽見4個不同的她。

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com 標誌

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 /  變更 )

Google photo

您的留言將使用 Google 帳號。 登出 /  變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 /  變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 /  變更 )

連結到 %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.