最低工資凍結咁大件事冇人講(短片)

轉自:職工盟


冇人講咪我講。最低工資委員打算今個年度凍結最低工資,意味未來兩年會維持最低工資時薪$37.5。但最低工資工資係點樣影響我哋生活?不如就等我由最低工資嘅由來開始講起。若果大家覺得條片有趣,就記得訂閱職工盟嘅頻道,同埋記住Comment like share 呢一條片,去獲得更多有關工會抗爭以及勞工權益嘅資訊。
#最低工資#凍結#咁大件事冇人講#生活#生存#勞工#打工仔女#香港人#職工盟#關注生活工資聯盟https://youtu.be/7o-wNY4EVls
===================
職工盟資訊Instagram:hkctuuu
熱線:2770 8668
網址:https://hkctu.org.hk/zh-hant
Telegram:https://t.me/unionsforHK

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com 標誌

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 /  變更 )

Google photo

您的留言將使用 Google 帳號。 登出 /  變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 /  變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 /  變更 )

連結到 %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.