短片:「我地想留喺九龍城⋯⋯」

轉自:九龍城重建關注組

「我地想留喺九龍城⋯⋯」——[九龍城重建原區安置方案]的起點
自從市區重建局喺2019年2月22日公佈啟德道/沙浦道做重建區,因為咁而好擔心的街坊就自發組成左關注組。
識得愈來愈多街坊,唔少人都話「想留返喺九龍城」,而市建局現有的政策同措施其實冇實際地提供到呢啲選擇⋯⋯
有見及此,關注組同關注城市發展的義工合作,請教舊重建區街坊,搵專業人士問意見,草擬方案、進行社區諮詢同修改,決定向市區重建局同政府提出「九龍城重建原區安置方案」,想話比佢地同社會知:原區安置復業係可行的,重建應該要可走可留有選擇!

撐[九龍城重建原區安置方案]網上集會
主辦:九龍城重建關注組
日期:2021年2月15日(星期一,年初四)
時間:下午2時至下午4時

參加方法:
FB 活動PAGE:https://www.facebook.com/events/423454142297337
或Zoom link:
https://us02web.zoom.us/j/88191875234?pwd=RDU2VDg2QkNZV2UrYWVWUVZqL0tFQT09
Meeting ID: 881 9187 5234
Passcode: 357889

活動詳情:https://www.facebook.com/events/423454142297337
方案內容:https://wp.me/paZs4c-ib


發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com 標誌

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 /  變更 )

Google photo

您的留言將使用 Google 帳號。 登出 /  變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 /  變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 /  變更 )

連結到 %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.